quilten quiltstoffen stoffenkraam quiltpatronen

Quilten

Een quilt is een doorgestikte deken. Deze wordt gemaakt van meerdere lagen textiel die op elkaar genaaid worden door middel van quilten. De top, de bovenste laaag kan een hele lap stof zijn (een quilt stof uit een geheel) of patchwork. Het woord quilt is afgeleid van het Latijnse culcita. quilten. Voor bij het quilten hebben we vele verschillende hulpmiddelen. Deze vindt u allemaal in onze webshop onder de categorie hobby. Denk aan vingerhoedjes draaddoorhaler die ervoor zorgt dat uw draad gemakkelijk in de naald terecht komt.

Oorspronkelijk was de ff quilt bedoeld als deken, om zich te beschermen tegen koude weersinvloeden. De motieven waren eenvoudig.

quiltpatronen

Voor het quilten hebben we stoffen met een patronen. Deze quiltpatronen bestaan uit een herhaling van eenvoudiger eenheden of ontstaat uit een herhaalde toepassing van dezelfde regels.
Stof patronen kunnen gemaakt zijn uit plaatjes.  b.v.  rondjes,cirkels, vierkanten (denk aan een dambord-patroon) en of elk ander basisfiguur dat herhaalt.
Hieronder ziet u twee verschillende stoffen patronen die bij het quilten gebruikt zouden kunnen worden;

quiltenonline quilt webshop quiltstoffen

quilten te koop

Voor bij het quilten hebben we stoffen nodig. In onze webshop vindt u vele verschillende keuzes. Deze stoffen kunnen geheel op maat besteld worden. ze worden verkocht per strekkende centimeter!. Er zijn vele verschillende patronen, kleuren en soorten. Ook worden er complete panelen verkocht die u kunt verwerken in uw werkstuk. Wat ook leuk zijn de mallen om eigen stoffen knopen te maken.  Deze kunt u door eigen creativiteit een eigen design geven! bekijk ze in on ze webshop. Leuk om uw quilt werken een eigen draai te geven.

stoffenkraam

We hebben regelmatig op open quilten dagen een stoffenkraam staan met diverse voorbeelden. Onder nieuws op onze website kunt u zien waar we te vinden zijn. kom gerust eens een kijkje nemen of mocht u in de buurt zijn, kom even langs in de winkel!

Tags: ,

No comments yet.

Geef een reactie

Top